Tijdens nieuwe maan is de maan niet zichtbaar. Dat komt omdat de zon en de maan dezelfde positie aannemen ten opzichte van de aarde.  De nieuwe maan is het begin van de maancyclus en staat voor een nieuw begin, een schone lei. In deze fase plant je de zaadjes die later uitgroeien tot jouw wensen en dromen. Dit ritueel is bedoeld om stil te staan bij alles wat je je hebt voorgenomen en dat tegen het licht te houden. Want soms bedenken we iets om er later achter te komen dat het niet echt bij je past.  Nu is een mooi moment om daar nog eens op in te voelen. Om te laten gaan wat toch niet zo goed voelt voor nu. Om iets van niet stroomt anders in te vullen. Kortom om dat wat niet goed voelt op te schonen en om dat te zaaien waar je echt blij van wordt.

Maak een lijstje van al je voornemens, ideeën en intenties. Denk ook aan de doelen die je op dit moment hebt.  De verlangens die je voelt. 

Ik heb een fijn ritueel voor je bedacht om te doen:

Beschrijving ritueel:

Dit heb je nodig:

  • Een kaars of waxinelichtje
  • Bakje of schaaltje waar je iets in kunt verbranden.
  • Kleine houtjes of lucifers
  • Zaadjes
  • Pen en papier.
  • Water.

Zorg dat je een fijne plek hebt waar je rustig kunt zitten en een kaarsje aan kan steken. 

Leg alles klaar. En steek je kaarsje aan. Zet het wel zo neer dat je veilig met je ogen dicht kunt mediteren. 

Haal een paar keer diep adem. Doe je ogen dicht en ga voor jezelf na wat je je allemaal voorgenomen had begin van het jaar. Ga na wat je wensen en verlangens zijn. Wat je dromen zijn. En ga ook na wat er allemaal in je leven is. Wat ben je aan het doen? 

Pak je pen en papier en schrijf dit allemaal puntsgewijs op. 

Als je klaar bent dan ga je het lijstje op de volgende manier af:

Pak in je ene hand een houtje en in de andere hand een zaadje.
Kijk naar het eerste punt wat je hebt opgeschreven.

Doe je ogen dicht.  Stem je af op wat je hebt opgeschreven. En zie jezelf dit doen in je leven. Hoe voelt het? Klopt het nog? Of voel je direct dat dit niet meer bij je past? Als het nog klopt dan blaas je het in het zaadje. Als het niet meer klopt blaas je het in het houtje en streep je het door op je blaadje.

Zo ga je langs alle punten die je hebt opgeschreven. 

(Zo had ik me voorgenomen om iets te creëren bedrijfsmatig maar toen ik op deze manier intunde zag ik het mezelf toch niet helemaal doen, dus dat heb ik voor nu losgelaten.)

Releasing the old: 

Dat wat niet meer bij je past heb je in de houtjes geblazen. Steek een kaars aan en verbrand de houtjes. Met de intentie dat dit mag gaan en ruimte mag maken voor iets nieuws, iets beters.

Zaadjes planten
Dat wat wel bij je past heb je in de zaadjes geblazen. En die zaadjes ga aan de aarde geven. Plant ze op een mooie plek ergens. Dat kan in je tuin of in de natuur of in een potje aarde. Terwijl je ze plant geef je ze de intentie van groeikracht mee. Vergeet moeder aarde niet om te vragen voor de zaadjes te zorgen.

Thuis kan je op je altaar kleine kaartjes leggen met de omschrijving wat je ingeblazen hebt in de zaadjes. Ze dienen voor mij als een reminder waar ik naar toe aan het bewegen ben. Ik leg mijn intenties meestal in een doosje of ergens onder en bekijk ze eens in de zoveel tijd.

Ga ter afsluiting nog even zitten met je pen en papier. Schrijf voor elk zaadje wat je hebt geplant een eerste stap op wat je gaat doen om het zaadje te laten wortelen. Herhaal dit regelmatig. En eind van het jaar is het zaadje van je dromen en verlangens hopelijk een mooie plant, bloem of boom geworden.
 

Veel plezier met dit ritueel.