De volle maan is de krachtigste energetische fase van de maand. En een perfect moment om terug te kijken naar de afgelopen periode en energetisch vrij te laten gaan wat je niet meer dient. Waar wil je afscheid van nemen? Wat is klaar om te gaan? En wat is het nieuwe wat de ruimte mag krijgen in jou?

Dit is een basis ceremonie die je altijd kunt doen. Met volle maan is de energie extra sterk. 

Dit heb je nodig:
– atributen voor een klein altaar
– kaars
– als je een open haard of vuurkorf hebt maak je een vuur.
– thee of water
– een plek waar je rustig kunt zitten
– pen en papier
– optioneel: iets om mee te geven aan het vuur. (een bloem, takje tijm of rozemarijn,

 

1. Voorbereiding
Creëer je Sacred Soul Space en prepareer je altaar. Dit kan je eerder op de dag al doen. Het brengt je al naar een andere staat van bewustzijn. Hoe je dat doet lees je in dit blog.

Zorg dat je thee of water hebt. Eventueel rustige muziek. En zorg dat je lekker, warm kunt zitten.

2. Smudge de ruimte met Palo Santo, Wierook of witte salie.

3. Ga lekker zitten en maak het jezelf comfortabel.

4. Voel en schrijf

Haal een paar keer diep adem naar je buik en voel hoe je steviger op de grond komt te zitten.

Reflecteer op wat je het afgelopen jaar hebt ervaren, schrijf het op. Schrijf helemaal vrij. Dus laat je leiden door wat er in je opkomt. Voel hoe je je echt voelt. Noteer eventuele angsten of negatieve gevoelens die je hebt; wees niet bang om deze te erkennen. Ze zijn hier om gezien en gevoeld te worden. Juist nu aan het eind van dit bizarre jaar. Door erover te schrijven haal je ze naar het licht. Angsten die niet erkend worden voelen groter en reëler dan ze in werkelijkheid zijn.

Schrijf specifiek op wat je wilt laten gaan, en schrijf je op wie of wat je wilt vergeven.

Rol het papier op. Maar er iets moois van. Strik er om heen. Bloemetje erop. Leg het papier op je altaar. Ga nu rustig zitten voor de onderstaande visualisatie.

Visualiseer de maan die naar je toekomt. Ontvang haar in je handen. Vraag haar of ze haar kracht wil geven aan het transformeren wat je zojuist op heb geschreven. En geef alles wat je los wilt laten aan haar mee. Voel het zilverzachte licht van de maan in je lijf en laat het je helemaal opvullen met zachtheid. De maan neemt de zwaarte van je over en transformeert het naar mooi zilver licht. Ontvang dat licht. En voel hoe de zwaarte loslaat.

Daarna pak je een ander papier waarop je schrijft waar je dankbaar voor bent. Het mooie van dankbaarheid is dat het onmiddellijk je energetische trilling verhoogt en overvloed naar je toe trekt. Voel waar je dankbaar voor bent en laat die energie tot diep in je lijf stromen.

5. Als je een open haard hebt of een vuurkorf maak je een vuur. (Kan ook van te voren. Zorg dat dat veilig gebeurt). Verbrand eerst het papier met dat wat je wilt laten gaan. Sta stil bij het feit dat je nu, op dit moment, dat gene vrij laat wat je niet meer dient. Bedank het. Geef het liefde mee.  Geef daarna aan het vuur dat waar je dankbaar voor bent.  (Als je geen vuur kunt maken dan kan je het ook begraven of in een natuurwater leggen. Zorg in ieder geval altijd dat de materialen die je gebruikt milieuvriendelijk zijn.)

Laat het vuur uitdoven en sluit de ceremonie af door de energie van het vuur te bedanken voor de snelle transformatie. Bedank jezelf voor de tijd die je hebt genomen. Bedankt de onzichtbare wereld voor hun ondersteuning (ook als je hier nog niet echt feeling mee hebt.) Bedank de maan voor haar zachtheid en transformerende krachten.

6. Ga na het ritueel lekker in bad of onder de douche. Water staat symbool voor reinigen en opladen.

Epsom-zout in bad of ermee scrubben is bij mij favoriet omdat het je fysiek en energetisch reinigt.
Sta jezelf toe je met de rust en de stilte te zijn, Voel hoe het water je reinigt en oplaadt.

Drink na de ceremonie lekker veel water of thee.

PS. Vergeet niet je spirituele tools en kristallen in het maanlicht te leggen.

Spirituele tools als kristallen, trommels, alles wat voor jou sacred is hebben hun eigen energetische frequentie en absorberen energie gedurende de maand. Een krachtige manier om ze op te laden is ze in de energie van de volle maan te leggen.
Plaats ze ergens waar ze niet nat kunnen worden of beschadigen. Een vensterbank die direct maanlicht krijgt, is prima als je je items niet onder buiten kunt leggen. Zet ook een flesje water waar je je intenties voor de komende tijd aan meegeeft. En drink dat lekker de volgende dag op.