Sacred Soul Space. Je eigen heilige ruimte. Een plek om verbinding te maken met wat er binnen in je leeft. Om te voelen wat je zielsverlangens zijn. Om te mediteren of gewoon lekker even weg te dromen. Om ceremonie te doen en energie te transformeren. Een plek voor jou om te zijn.

Sacred Space komt uit het Sjamanisme. Het werd (en wordt) gecreëerd om ceremonie te doen, verbinding te maken met de diepere lagen van de ziel en met de spirituele krachten. Voor inzicht. Healing. Harmonie. Om dromen te manifesteren. 

In Sacred Space wordt de ongeziene wereld gevraagd om er te zijn voor je. Om je te beschermen en je te begeleiden.

Je kan deze ancient wisdom heel simpel naar je toe halen en in je dagelijks leven brengen. Daar hoef je geen sjamaan voor te zijn. Want hoe fijn is het om een je eigen heilige ruimte te hebben om verbinding te maken met je inner wisdom? Ruimte om te dromen, ceremonie te doen of te mediteren.

In deze tijd hebben we allemaal ruimte voor onszelf nodig. Sacred Space maken helpt je daarbij. Je neemt letterlijk je plek in.

Creëer je eigen Sacred Space in je huis.

  • Kies een plek in je huis waar je kunt zitten en een altaar voor jezelf kunt maken.  (Als je een weinig ruimte hebt kan je je altaar op een dienblad maken…dan kan je het verplaatsen als het nodig is).
  • Maak de ruimte letterlijk schoon en clear het energetisch met palo santo of witte salie.
  • Het altaar wat je gaat creëren vormt de basis van je Sacred Space. Je kunt het dan ook helemaal maken zoals het bij je past.
  • Verzamel items met een betekenis. Denk aan kristallen, takjes uit het bos, schelpen, iets wat je van een reis hebt meegenomen, een heilig beeld, een quote, enz. Zorg ook voor  een kaars. Daarmee haal je het licht binnen en zet je de energie aan. 
  • Een shamanistisch gebruik is om alles wat je op je altaar legt in te blazen met een intentie. Voel maar wat past voor je en wat je nu nodig hebt. Dit kunnen bijvoorbeeld woorden zijn als rust, balans, inzicht, verbinding met je hoger zelf, connectie met je intuïtie, je soulwisdom. 
  • Maak van je Sacred space een plek waar je je geborgen voelt. Kussentjes, een deken, zachte items helpen daarbij. Essentiële olie en de mogelijkheid om zachte muziek af te spelen is ook fijn. 
  • Vergeet niet een mooi notitieboek en een pen neer te leggen. Schrijven is een van de beste manieren om je zielsverlangens naar boven te halen of iets los te laten.

Dit ritueel kan je doen om de energie in je Sacred Soul Space “aan” te zetten.

  • Ga bij je altaar zitten. Trek een denkbeeldig een cirkel om jou en het altaar heen. Mag best een beetje cirkel zijn. Steek de kaars aan en zet je intentie voor dit moment. 
  • Visualiseer een licht in je hart of buik. En dan laat je dat licht langzaam van binnen door de denkbeeldige cirkel stromen. Verbind het met het licht van de kaars. Zo neem je helemaal je ruimte in. Vraag of de ongeziene wereld bij je wil zijn in jouw sacred space. Je hoeft er niets voor te doen. Alleen maar te vragen. 

Sacred Space is jouw plek waar je steeds terug komt. Hoe meer je gebruik maakt van je Sacred Space, hoe meer de energie zal gaan stromen. Wat je intentie ook is, in Sacred Space wordt alles versterkt en ben je verbonden met iets wat groter is dan jij zelf. En dat maak het zo ontzettend bijzonder. Het is een kado aan jezelf, steeds weer. Enjoy!